Nu vă irosiți tinerețea cu nimicuri, evoluați și faceți ce vă place!

  Mereu ne dorim ca odraslele noastre să învețe, să fie educate și să fie pregătite încă de mici pentru societatea muribundă care ne înconjoară. Din punctul meu de vedere, autoeducarea deține un rol mai important în viața fiecărui individ. Să știi să te autoeduci într-un mod constructiv, să conștientizezi ce vrei de la viața ta, să îți cunoști visele și să lucrezi la împlinirea acestora, în asta constă succesul!
Nu așteptați succesul! Nu cade din copac și nici nu îl întâlniți pe stradă, lucrați pentru succesul vostru, cunoașteți oameni de calitate, citiți, documentați-vă despre ceea ce vreți să faceți în viață, aspirați cât mai sus, doriți-vă să evoluați, nu stagnați, nu credeți în minuni, credeți în voi! Dați ce vreți să primiți!

Noi suntem schimbarea noastră, noi oamenii! Căutați-vă între voi, vorbiți despre pasiunile voastre și renunțați la efectul de turmă. Fiți selectivi și adunați în jurul vostru indivizi de la care aveți ce învăța, care să nu vă judece și să nu vă gestioneze propriile principii. Vrei să fii lider? Fii liderul propriei persoane și nu te lăsa influențat de absolut nimeni din jurul tău, oferă respectul tău chiar dacă riști să fii judecat, deoarece cei care te judecă primii sunt cei care nu te cunosc. Nu ești dator să îți justifici alegerile și cum îți administrezi viața. Sugerez să ne respectăm profesorii și să întreținem o relație dascăl-elev frumoasă, în care fiecare este liber să își expună ideile despre discuțiile purtate la clasă. Ei, cei care ne învață, sunt oameni trecuți prin viață, au fost ca noi și sunt deseori în asentimentul nostru. Nu exclud faptul că sunt și excepții, dar nu există perfecțiune, să nu uităm! Citiți! Suntem tineri, avem timp de toate, acumulați informații! Lectura înseamnă să-ți exersezi creierul si să ajungi tot mai sus. Să fii sus nu înseamnă neapărat să ai mulți bani, ci să ai multe cunoștințe. Informația bine folosită vă aduce atât bani, cât și alte beneficii sufletești. Plăcerea unei cărți savurate pe îndelete, în lumina caldă de amurg, este greu de descris. Nu vă irosiți tinerețea cu nimicuri, evoluați și faceți ce vă place! 




Comentarii

Postări populare