Regula 1- Cei șapte ani de acasă!

"Numărul 7 este pretutindeni numărul unei totalități, dar al unei totalități în mișcare sau al unui dinamism total."
                    Sursă foto: Salvați copii România

     Piatra de temelie care te ajută în viață sunt cei șapte ani de acasă.
7 zile ale săptămânii
7 note muzicale  ale Gamei Do
7 culori ale curcubeului
7 ani de acasă
Zilele trec și în fiecare dintre acestea copilul urcă câte o treaptă a vieții pe un ritm muzical diferit, ajungând acolo unde își dorește, fiind călăuzit de soarele și culorile curcubeului deoarece copii sunt mâinile cu care atingem cerul.
Educația, bunele maniere, regulile morale sunt cheia către adaptarea copilului în societate.
Copilăria este considerată culmea achizițiilor, o perioadă intensă de dezvoltare psihică deoarece copilul are o capacitate foarte mare de acumulare de informații, de memorare și de instruire a diverselor comportamente, atitudini, limbaj. Important este cum i se transmit aceste informații, de către cine și în ce mod.
Copilul învață respectul dacă este respectat.
Nu se împrietenește cu minciuna dacă nu este mințit.
Un copil criticat permanent, demoralizat, pedepsit destul de des se va adapta foarte greu într-un grup, va avea tendințe de a încălca normele ori nu va fi încrezător îm forțele proprii.
Înainte de a judeca și de a-i pune o etichetă, gândiți-vă ceva mai mult la ceea ce se ascunde în spatele unui comportament ori atitudine neacceptată de către ceilalți.
Educați mintea copiilor în așa fel încât să îi permită mai târziu să susțină un gând fără a-l accepta și să transforme oglinzile în ferestre.

Comentarii

Postări populare